A Sylvester János Református Gimnáziumban mutatkozott be a RefoRom

By 2019-04-08aktuális

Népes hallgatói csapattal látogattunk el a zuglói intézménybe.

Mindig örülünk neki, ha olyan diákok előtt mesélhetünk a szakkollégiumról, akik még nem hallottak rólunk, hiszen előfordulhat, hogy éppen ennek hatására kaphat valaki kedvet ahhoz, hogy jelentkezzen hozzánk. A bemutatkozás általában tanórai keretek között történik, azonban a Sylvester János Református Gimnázium lehetőségünk nyílt arra, hogy még a nap elején, több diák előtt, az iskola aulájában osszuk meg gondolatainkat és élményeinket a RefoRomról.

A szakkollégiumot Orsós Brigitta, Laboda Georgina, Gáspár Barbara, Rontó Zsanett, Bangó Henrietta, Megyesi Márta, Lakatos Attila és Bandor Árpád hallgatók képviselték, szakmai vezetőnk, Mármarosi Eszter mellett.

A reforomosok többek között beszéltek arról, hogy mit is jelent ma Magyarországon roma szakkollégistának lenni, hogyan jelentkezhetnek hozzánk az érdeklődők, valamint milyen lehetőségeket nyújt az intézményünk. Persze a RefoRomban mindenki megtalálhatja a kedvére való tevékenységeket: a szakmai hétvégéken érdekes képzéseken vehetnek részt a hallgatók, az Alkotóházban kreativitásukat csiszolgathatják, a bibliaórákon és istentiszteleteken keresztül hitükben fejlődhetnek, az ép testben ép lélek-elvből kiindulva pedig az edzőterem is nyitva tartja kapuit.

A diákoknak megmutattuk felvételi kisfilmünket, az érdeklődők pedig aktuális évkönyvünkbe is belekukkanthattak.

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content