Megkezdődött a 2018/2019-es tanév a RefoRomban

By 2018-08-15aktuális

Az előttünk álló félévre jelentkező hallgatók tudásának és elszántságának felmérésével megkezdődött az új tanév – pillanatképek a felvételiről.

Immáron harmadik alkalommal népesült be a Budapesti Református Cigány Szakkollégium augusztus közepén, hiszen a nyár vége felé közeledve ezúttal is sokan adták be jelentkezési kérelmüket az intézménybe, hogy azok közé a kiválasztottak közé kerüljenek, akik szeptembertől teljes értékű reforomosként folytathatják főiskolai vagy egyetemi tanulmányaikat.

Az új jelentkezők első percei ismerkedéssel teltek a szakkollégiumban, majd jöhetett az esszéírás és az idegennyelvi képességek felmérése. A nap legizgalmasabb pontját a személyes elbeszélgetések jelentették – itt a RefoRom leendő hallgatói egyenként mutatkozhattak be az intézmény munkatársaiból álló felvételi bizottságnak, mesélhettek életútaikról, motivációikról, jövőbeli terveikről.

A “stresszes” szituációkat könnyedebb program követte: az estét társasjátékkkal, beszélgetéssel és palacsintasütéssel zárták a jelentkezők.

A felvételi másnapján a közösségi munkáé volt a főszerep: a hallgatók két feladatot kaptak, a csoport fele az egyikben megfigyelőként vehetett részt, a másikban azonban aktívnak kellett lenniük, és konszenzusra kellett jutniuk.

A hallgatóknak már csak néhány napot kell várniuk arra, hogy megtudják, sikeresen vették-e az akadályokat a két nap során – már várjuk, hogy újra találkozzunk velük!

Néhány pillanatkép a felvételiről:

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content