TOLD A VERSET! – Online Versmondó Verseny a DIKH TV, a Magyar Versmondó Egyesület RefoRom szervezésében

A Budapesti Református Cigány Szakkollégium (RefoRom Keatív és Média Szakkollégium) a DIKH Televízió kezdeményezésére, a Magyar Versmondó Egyesülettel szakmai együttműködésben TOLD A VERSET! címmel Országos Online Roma Versmondó Versenyt hirdetett meg a Költészet Napján.

Az eseménnyel Kovács József Hontalan verseinek, írásainak és a magyarországi roma költők műveinek a népszerűsítése is a célja. Ezért a 14 éven felüli pályázóktól elsősorban azt várjuk, hogy Kovács József Hontalan verseket mondjanak el okostelefonnal vagy kamerával rögzítve és azt küldjék be a Dikh Televízió e célra létrehozott FaceBook esemény felületére. A 14 éven aluliaknak viszont koruknál fogva azt javasoljuk, hogy ők inkább más roma költők versei közül válasszanak verset.

Az ajánlott művek erre a linkre kattintva érhetőek el!

A nevezés két korcsoportban lehetséges:

I. tizennégy év alattiak korcsoportja
II. tizennégy év felettiek korcsoportja

A versmondás műfaja lehet hagyományos versmondói stílus, vagy megzenésített vers, de bátorítjuk a kreatív kortárs előadói módokat is, mint pl. a slammer előadásmód.

A versvideókat 2021. április végéig küldhetik be a Dikh Televízió e célra létrehozott FaceBook esemény felületére, amellyel két módon is helyezést lehet elérni:

1.) Közönségszavazás (lájkok begyűjtése)
2.) Szakmai zsűrizés (egy szakmai zsűri dönt a díjazandó első három helyezett produkcióról)

DÍJAZÁS

Pénzjutalom:
I. helyezés: 30.000 Ft
II. helyezés: 20.000 Ft
II. helyezés 10.000 Ft

Könyvcsomag:
Valamennyi díjazott egy könyvcsomagot kap, amelyben roma költők műveiből állít össze a DIKH TV.

Továbbá, a legjobb versvideók beküldői médiamegjelenést kapnak a Dikh Televízió és a RefoRom Kreatív és Média Szakkollégium médiafelületein.

Különleges köszönet Pethes Mária költőnek, aki az alkoTÓház Agárd kiadásában megjelent Kovács József Hontalan kötetek kéziratát népszerűsítés céljával a verseny szervezőinek rendelkezésére bocsátotta!

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content