Bemutatkozás a Wesselényi Szakgimnáziumban

By 2018-12-07aktuális

Hallgatóink félévente egy alkalommal ellátogatnak egy budapesti középiskolába, ahol életükről, tanulmányaikról és a RefoRom nyújtotta lehetőségekről mesélnek tanulóknak – nemrég  a Wesselényi Miklós Műszaki Szakgimnázium és Szakiskola látott vendégül minket.

Mármarosi Eszter szakmai munkatárs kíséretében hat hallgatónk, Grózinger Lejla, Gusztos Éva, Kovács Szandra, Molnár Angelika, Lakatos Attila és Varga Dávid látogatta meg a XIV. kerületben található intézmény egyik kilencedik osztályát. Az egy tanítási órát felölelő alkalmon a reforomosok meséltek arról, hogy honnan és milyen körülmények között érkeztek Budapestre, és milyen küzdelmeken mentek és mennek keresztül azért, hogy elérjék céljaikat.

Természetesen szó esett arról is, hogy a Budapesti Református Cigány Szakkollégium milyen remek otthona a felsőoktatásba bekerülő, roma és hátrányos helyzetű egyetemistáknak-főiskolásoknak: Attila például nemrég szerzett angol középfokú nyelvvizsgát, így az ingyenes nyelvkurzus fontosságát emelte ki, Szandra az intézmény otthonosságára helyezte a hangsúlyt, de szóba került az öszöntdíj, a mentorprogram is. A  fiatalok figyelmét felkeltette a szakmai hétvégék rendszere is, ahol a hallgatók különböző tudományterületeken bővíthetik tudásukat.

A tanulók az óra után örömmel forgatták a RefoRom idei évkönyvét is – remélhetőleg egyszer találkozunk még velük!

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content