Színes hétvégével zártuk az év szakmai programját

By 2018-12-11aktuális

A személyiségfejlesztés és a művészet körül forgott a RefoRom utolsó 2018-as szakkollégiumi hétvégéje.

Az advent nem csak a lelki készülődés és az ünnepvárás ideje, a főiskolások-egyetemisták életében bizony húzós hetek kezdődnek ekkor: beindul a megajánlók, az első vizsgák időszaka, ám a szakkollégiumban még javában zajlik az élet. Hallgatóink nem csak, hogy remekül helyt állnak a tanulmányaikban, de a RefoRom falai között is odateszik magukat, és nem volt ez másként a legutóbbi hétvégén sem.

Péntek délután Vári Zsolt festőművész, a Magyarországi Roma Galéria Egyesület elnöke beszélgetett a hallgatókkal, és mutatta be a szervezet működését, majd egyik hallgatónk, Varga Dávid mesélt az identitás megtalálásának és megtartásának fontosságáról. Mintegy bizonyságtételként is felfogható előadását izgalmas videókkal és fotókkal szemléltette, de természetesen a közös örömzenélés sem maradt el.

Szombat délelőtt Schanda Anikó, a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat elnöke dolgozott együtt a RefoRom lakóival – a református roma szakkollégiumok fenntartói képviselője és a fiatalok egyaránt nagyon örült az együtt töltött időnek.

Délután a személyiségfejlesztésé volt a főszerep: Jakobszen-Tátrai Zsófia mentálhigiénés szakember volt a vendégünk. A hallgatók egyéni és közös feladatokban mutathatták meg kreativitásukat, többek között „Én és a Világ” címmel készítettek festményeket.

A hétvége utolsó napján, egyben advent második vasárnapjának reggelén a RefoRom lelkésze, Topolánszky Ákos áhítata alatt csendesülhettünk el, aztán fotómodellnek álltunk – az eredmények hamarosan láthatóak lesznek a honlapon!

Dezső Attila

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content