Nincs KRSZH-Focikupa RefoRom nélkül!

By 2019-02-16aktuális

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat intézményei barátságos focikupán mérkőztek meg egymással a debreceni Tóth Árpád Gimnázium tornatermében – akárcsak az előző két évben, ezúttal is izgalmas meccseket játszottunk az ellenfeleinkkel!

A 2011-ben alapított hálózat csapatai először 2012-ben mérkőztek megy egymással, idén már a hetedik focikupára került sor – ezúttal a Wáli István Református Cigány Szakkollégium szervezésében. Mózes Áron WISZ-igazgató köszöntője után a Magyarországi Református Egyház képviseletében Fekete Károly kívánt sérülésmentes és békés vetélkedést a résztvevőknek.

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke reggeli áhítatában felhívta a figyelmet a lélek és a test ápolására 1Kor 6,19-20 alapján. „Vagy nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!” – hangzott az ige, Isten ilyen formán történő dicsőítésére pedig egész nap alkalmuk volt a fiataloknak.

Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere úgy fogalmazott, alig tudja megállni, hogy beálljon futballozni, ugyanis éveken keresztül igazolt játékos volt a városban. Laborczi Géza, a Roma Szakkollégiumi Egyesület elnöke háláját fejezte ki a szervezőknek, és köszönetet mondott az – egyetemi és felekezeti fenntartású – intézményeknek, hogy elfogadták a meghívásukat.

Az eseményt megnyitó Langerné Victor Katalin eddig egyetlen alkalommal hagyta ki az KRSZH-Focikupát – a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony továbbra is támogatásáról biztosította az intézményeket.

A RefoRom első meccsét rögtön az előző évek egyik legjobb csapatával, a Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiummal vívta: bár sokiáig mi vezettünk, az utolsó percekben három gólt is kaptunk. A második mérkőzés remek lehetőséget kínált a javításra, de nem bírtunk a Pécsi Evangélikus Roma szakkollégiummal: 0-4 lett a vége, ami számunkra is a búcsút jelentette. Nem csüggedtünk azonban, hiszen sok új hallgató szerepelt a csapatunkban, és remek élményekkel gazdagodtunk!

A KRSZH-Focikupa hármas döntőjébe a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium, a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium illetve a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium jutott be. A győztes 2016 és 2017 után ismét a görögkatolikus intézmény lett, amely azt jelenti, hogy jövőre is Debrecenben rendezik a tornát.

A torna eredményei:

1. Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium (Debrecen)
2. Pécsi Evangélikus Cigány Szakkollégium
3. Evangélikus Roma Szakkollégium (Nyíregyháza)

Szöveg és fotók: Dezső Attila

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content