A RefoRom is ott volt a Magyar Református Egység Napján

By 2019-05-20aktuális

Öt évvel ezelőtt, az egység ötéves évfordulóján még csak ötlet szintjén létezett a Budapesti Református Cigány Szakkollégium, ma pedig – bármilyen hihetetlen is kijelenteni – már harmadik évünk végét tapossuk.

Tíz éve, 2009. május 22-én egyesült újra a Magyar Református Egyház, a jeles évfordulót pedig nagyszabású eseménysorozattal ünnepelték meg a Kárpát-medence egészéből, Európából és a tengerentúlról érkező református testvérek.

A rendezvényen bemutatkoztak egyházunk szervezetei, missziói és intézményei, köztük először a RefoRom, ahol szakkollégiumunkat három hallgató, Rontó Zsanett, Kovács Alexandra és Rostás Gusztáv képviselte.

A szakkollégisták az egész napot Debrecenben töltötték, hogy az érdeklődőknek meséljenek rólunk és a RefoRom nyújtotta lehetőségekről, emellett besegítettek az Országos Református Cigánymissziói szolgálataiba az ünnep során.

Hálásak vagyunk azért, hogy reformátusok lehetünk, hogy mi is részét képezzük annak a nagy és színes egységnek, melyért szombaton több ezren adtunk hálát a cívisvárosban!

Dezső Attila

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!