Ínycsiklandozva és önfeledten zártuk az évet

By 2019-06-26aktuális

Immár harmadik tanévét zárta a Budapesti Református Cigány Szakkollégium, jó hangulatban és finom falatokkal tekintettünk vissza a mögöttünk lévő időszakra.

Amikor 2016 őszén megnyitotta kapuit a RefoRom, nem hittük volna, hogy ilyen gyorsan el fog telni ez a három év. A hallgatók nagy része kicserélődött ez idő alatt, programtervünket igyekeztük a folyton változó igényekhez igazítani, intézményünk épül-szépült, de Isten kegyelméből egy dolog változatlan maradt: a megtartó közösség, amely a szakkollégium motorja.

„Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük” (Jel 21,3)

Lelkészünk, Topolánszky Ákos a Jelenések könyvéből olvasott fel az eseményt nyitó áhítatán, hálát adva az elmúlt év áldásaiért, a megszerzett nyelvvizsgákért, diplomákért, az együtt töltött időért. A szakkollégium angoltanárnője, Sebestyén Marianna ezúttal verset hozott nekünk: Wass Albert – Üzenet haza című költeményével melengette szíveinket. Igazgatónk, Káli-Horváth Kálmán röviden összegezte az elmúlt hónapok eseményeit, majd kerti partira invitált minket.

A RefoRom udvarán Borkó László intézményi gondnoknak köszönhetően már lobogott a láng és főtt az ízletes bográcsgulyás, melyhez Sebestyén Marianna grillezett zöldségeket készített – a finomságok utáni desszertről Topolánszky Ákos gondoskodott, egy-egy Sacher-, illetve dobostorával. megédesítve beszélgetéseinket! 🙂

*

Csatlakozz hozzánk, legyél te is a RefoRom-hallgatója!

Bővebb infó: reforom.hu/felveteli

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content