Zeneiskolások előtt mutatkozott be a RefoRom Csepelen

By 2019-06-04aktuális

Mivel szakkollégiumunkban többen is kimagasló zenei tehetséggel rendelkeznek, a közös alap már megvolt az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában tett látogatásunk során.

Sok középiskolás számára nem csak a pályaválasztás jelent nehézséget, de tanulmányok anyagi vonzata, a lakhatás, vagy éppen a diplomához szükséges nyelvvizsga megszerzése is. A RefoRom ezért fontos küldetésének tekinti, hogy leendő hallgatói előtt rendszeresen bemutassa a szakkollégium nyújtotta előnyöket, melyek segítik és támogatják az egyetemistákat a rögös úton.

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola kézenfekvő választásnak bizonyult erre, ahol nem csak a művészeti ág jelentette az egyetlen kapcsolódást: közös alkalmunk az intézmény hitoktatója, Nyeső Ágnes – az Országos Református Cigánymisszió korábbi referense, és a RefoRom elindításában is segédkezett – által tartott áhítattal kezdődött. egyik hallgatónk, Babindák István pedig itt töltötte középiskolai éveit.

István mellett Pádár Szilvia, Dr. Bangó Lajosné Csík Melinda, Gusztos Éva, Orsós János Róbert, Varga Dávid és Semlyényi Dániel, valamint Mármarosi Eszter szakmai munkatárs képviselte a szakkollégiumot. A hallgatók röviden meséltek motivációikról, és a RefoRom nyújtotta lehetőségekről: az ingyenes nyelvórákról, az Alkotóházról, a szakmai hétvégékről, az ösztöndíjról, a remek kolis hangulatról, de még a konditeremről is.

Bemutatkozásunkat egyszeri és megismételhetetlen zenei blokk zárta: István zongorakíséretével Szilvia és Dávid énekelte a „Shadow Of Your Smile” című dalt a népes hallgatóság – 5-11. osztályos tanulók – előtt. Talán többükkel a RefoRomban is találkozhatunk majd!

Szöveg és fotó: Dezső Attila

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content