Fergeteges nemzetközi este a RefoRomban

By 2019-10-03aktuális

Kedden csúcsra járattuk az életet a RefoRom falai között!

Az elmúlt három év tapasztalatából kiindulva idén sokkal letisztultabb, és a hallgatók egyéni, valamint csoportos fejlődését előtérbe helyező szakmai programmal haladunk tovább. Ennek része az angol anyanyelvi vendégek fogadása a nyelvtudást fejlesztendő, az önkéntes feladatok új alapokra helyezése, a hétköznap esténkénti alkotóházas alkalmak, a közös főzések, cigány kulturális és médiaismereti programok – és végső soron a határtalan jókedv és ismereteink szélesítése!

A RefoRom az idei tanévben szorosan együttműködik két alumni hallgatónk, Víg Miklós és Víg Erika által plántált tatárszentgyörgyi gyülekezet kísérleti tanodájával: szakkollégistáink nem csak, hogy vendégül látják a tanodás fiatalokat, de korrepetálják őket magyarból, matematikából, kémiából – amire éppen szükségük van. Adni jobb, mint kapni – és ezt a reforomosok is jól tudják!

Az első ilyen alkalomra már kedden sor került, ahol több szakkollégista segítette a fiatalokat – ők később együtt kapcsolódtak be az örömzenélésbe, immár az alkotóházas foglalkozás után. Itt a Református Skót Misszióból érkező külföldi fiatalokkal, valamint a nálunk lakó etióp kollégistákkal együtt volt lehetőség angolul társalogni, kézműveskedni, közben pedig hallgatni a lábunkat táncra, arcunkat mosolyra késztető dallamokat. Elég csak egy pillantást vetni az alábbi videóra! 

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a nagyszerű estéhez, különösképpen az alkalom házigazdáinak, Borkó Mariannának és Sebestyén Mariannának!

És hogy mi a jó ebben az egészben? Minden hónapban, hétről hétre összegyűlünk majd ezeken az alkalmakon, így is erősítve közösségünket! 😉

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content