Ajándékozni jó! – Pillanatképek a RefoRom karácsonyi estjéről

By 2019-12-17aktuális

A Budapesti Református Cigány Szakkollégium minden évben megrendezi hagyományos karácsonyra hangolódó estjét, és ez idén sem volt másként.

Kevés olyan alkalom van az évben, amikor a RefoRom hallgatói és munkatársai mindannyian együtt ünnepelhetnek, de a karácsony éppen ilyen. Csodálatos érzés ilyenkor is megtapasztalni a közösséget, egymás szeretetét, és így készülni Megváltónk születésének ünnepére.

Az est igei alapját Sztojka Szabina adta meg a karácsonyi történet felolvasásával, majd Topolánszky Ákos áhítatával folytatódott az alkalom. “Jézus minden odaadott, ami isteni, és mindent elfogadott, ami emberi” – fogalmazott a RefoRom lelkésze.

Kovács Szandra Remenyik Sándor: Kegyelem című versét hozta el nekünk, ahogyan igazgatónk, Káli-Horváth Kálmán sem jött üres kézzel: ő Ady Endre: Kis karácsonyi ének című költeményét olvasta fel, Káli-Horváth Fanni pedig csodaszép énekhangjával töltötte be a szakkollégium tetőterét.

A meghitt pillanatokat rendhagyó RefoRom-betlehemes követte: az elmúlt hetek során a szakkolis műhelyekben Farkas Zsolt és Balogh Tibor vezetésével azon szorgoskodtak hallgatóink, hogy Jézus születésének történetét feldolgozzák és társaik elé tárják. Az eredmény karácsonykor a RefoRom Facebook-oldalán!

Az est elmaradhatatlan része volt az ajándékozás: hallgatók és munkatársak már korábban kihúzták egymás neveit, és itt került sor a jelképes és kreatív finomságok, ajándékok átadására. Karácsonyi ünneplésünket közös vacsorával zártuk a feldíszített tanulószobában – szabolcsi töltött káposztával, valamint többféle ízesítésű bejglivel.

Áldott, Békés Karácsonyt kívánunk mindenkinek! 🙂

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content