Támogass te is egy jó ügyet! – Semlyényi-Harmati Fruzsina az Új Nap – Új Remények kampányról

By 2018-09-20aktuális

Az SDG Református Diákmozgalom sokat tesz azért, hogy az ország református középiskoláiban minél több hallgatót érjen el, működése azonban nem biztosított hosszú távon. A szervezet ezért szeptemberben részt vesz az Új Nap – Új Remények programban, hogy adománygyűjtésre buzdítsa követőit. Az SDG lelkes nagykövetei közé tartozik egyik szakkollégistánk, Semlyényi-Harmati Fruzsina is, aki önkéntességéről és a kampány részleteiről mesélt.

Mióta vagy SDG-s?

A szervezettel négy éve, gimnazistaként ismerkedtem meg, férjem, Dani, és egy másik osztálytársam hívott el egyik alkalmukra. Nagyon tetszett a közeg, a kreatív szemlélet, a témák, az imaséta, a kiscsoport mind-mind olyan elem volt, melyek miatt elköteleződtem az SDG iránt. A debreceni refiben éreztük, hogy jó lenne egy olyan kör, ahol nyíltan tudunk beszélni Isten dolgairól, mi hogyan állunk a kérdéshez, mik az örömeink-kétségeink és így tovább. Így alakítottunk egy bibliakört a szervezet segítségével, melynek országszerte eltökélt célja az iskolamisszió. Amikor budapesti egyetemisták lettünk, egyre komolyabban vettünk részt az önkéntes munkában, amellett, hogy rendszeresen jártunk az SDG alkalmaira.

Mit csináltatok önkéntesként?

Zenei szolgálat, imaközösség és kiscsoport vezetése, téma kidolgozása, az utóbbi időben főleg szervezési munkákban segédkeztünk. Miénk a marketing is, de előfordul, hogy egy-két napra „beköltözünk” valamelyik iskolába, ahol beszélgetünk a diákokkal, „alternatív” hittanórákat tartunk.

 

Hogyan lettél az SDG nagykövete?

Fő célunk az ország református középiskoláiba járó diákok elérése, jobban megismertetni velük Jézust, az evangéliumot – eléggé húzós terep, de éppen ezért nagyszerű. Több, mint egy éve elnökségi tag vagyok a szervezetnél: együtt dolgozzuk ki a stratégiát, a programszervezést és így tovább. Ennek köszönhetően az anyagi háttérbe is nagyobb betekintést kaphattam – az SDG-t egyébként pályázatokból és adományokból tartjuk fent. Folyamatosan gondolkozunk azon, hogy milyen forrásokat lehetne megmozgatni, így találtunk rá az Új Nap – Új Remények programra, melyet jó ügyek támogatása céljából hívtak életre.

Itt civil szervezeteknek van lehetősége követes adománygyűjtésre: a követek, amilyen én is vagyok, a saját kis körüket szólítják meg a kampány során. Rokonokat, ismerősöket, barátokat próbálunk bíztatni a támogatásra, élőszóban és online. A mi kampányunk szeptember elején indult, és szeptember 29-ig tart. Van, aki fut, van, aki úszik egy jó ügyért, mi sétálni fogunk a végén – a többi szervezet képviselőjével együtt a Gellért-hegyre.

Hol van lehetőség az SDG támogatására?

A jougyekert.hu oldalon, a képem alatt, a „Támogatom”-gombra kattintva lehet tetszőleges összeggel hozzájárulni a működésünkhöz. Van olyan követtársam, aki már elérte a kitűzött célt, de ezen felül is van lehetőség az adományozásra. Mindegy, hogy mekkora az összeg, a lényeg az adakozás – sok kicsi sokra megy, úgy gondoljuk, mindenki annyit adjon, amennyit Isten a szívére helyezett.

Dezső Attila

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content