Rajtra készen az új reforomosok!

By 2019-08-12aktuális

Nemrég még nyári táborunkban nosztalgiázhattunk az elmúlt tanéven, a mögöttünk hagyott hétvége során azonban magasabb üzemmódba kapcsoltunk, hiszen a felvételivel megkezdődött az új félév szakkollégiumunk falai között.

Három évvel ezelőtt még a frissen meszelt falak illatára népesült be a Budapesti Református Cigány Szakkollégium húsz fővel, most azonban majdnem ennyien voltak azok, akik felvételt szerettek volna nyerni az intézmény néhány ösztöndíjas férőhelyére. Minden korábbinál több jelenlegi és leendő egyetemi hallgató adta be jelentkezését hozzánk a nyár folyamán, akik augusztus 10-én, szombaton intenzív, egynapos felvételi eljárás keretein belül adhattak számot rátermettségükről.

Lelkészünk, Topolánszky Ákos áhítatát követően a fiatalok előbb személyes beszélgetések során fogalmazhatták meg motivációikat, elképzeléseiket és céljaikat a RefoRom munkatársaiból álló felvételi bizottság előtt, majd esszéírásban jeleskedhettek: a megadott témák közül egyre kellett reflektálniuk, és megosztaniuk gondolataikat-javaslataikat.

Szakkollégiumunk szerves része a nyelvi képzés, a hagyományos, frontális órák helyett azonban személyre szabottan zajlik az oktatás. Ahhoz, hogy minden hallgató képességeihez mérten vegyen részt az alkalmakon, nekünk is tudnunk kell, ki milyen szinten áll – ennek felmérését egy angol nyelvű fogalmazás megírása és egy nyelvhelyességi teszt szolgálta.

A jelentkezők a napot két önismereti játékkal zárták, melyek során nem csak magukról, de leendő szakkollégista társaikról is többet tudhattak meg.

Hamarosan kiderül, kik folytathatják a RefoRom ösztöndíjas hallgatóiként tanulmányaikat – az egyetemi tanév hivatalos elindulásáig pedig jó pihenést és hasznos időtöltést kívánunk!

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content