Folcz Judit: A RefoRom lendülete visz magával!

By 2020-03-31aktuális

Közösséghez tartozni jó, és úgy gondolom, kell is. A Reforom nemcsak abban nagy segítség, hogy lehetővé teszi felsőfokú tanulmányaim folytatását Budapesten, hanem abban is, hogy olyan dolgokat is megtapasztaljak, melyekre máshol nincs lehetőség.

Ilyenek például azok a szakkollégiumi hétvégék, melyeken jobban megismerhetjük társainkat, amelyeken feszélyezettségek nélkül beszélgethetünk konfliktuskezelésről, személyiségfejlődésről és ehhez kapcsolódó dolgokról.

A legutóbbi ilyen hétvégén, amelyet Mármarosi Eszter pszichológus tartott, számos olyan szituációt vizsgáltunk meg és elemeztünk, amelyek mindennapi életünkben jelen vannak, viszont mégsem tudatosak legtöbbször. Az ezekről való beszélgetés számomra nagyon hasznos volt, azóta is igyekszem alkalmazni őket napjaimban.

A másik ilyen szakkollégiumi hétvégéhez hasonló, sokat adó program a disszeminációs alkalmak, vagy azok, amelyek a kollégium falain kívül zajlanak. Az ősszel például három kollégista társammal a Pápai Református Gyülekezetnél jártunk látogatáson, ahol az istentiszteleten Lakatos János Attila (a Reforom tagja) bizonyságtételt is tett. A látogatás során az Országos Református Cigánymisszió munkáját is tudtuk segíteni pár szóval, illetve a kollégiumról is volt lehetőségünk beszélni.

A szakkollégistai élet a Reforomban számos közösségi alkalmon való részvételre nyújt lehetőséget. Ilyenek többek között a különböző műhelyalkalmak. Az anyanyelvi angolklubon rengeteg olyan képesség fejleszthető, ami napjainkban elengedhetetlen. Ez értelemszerűen a nyelv mellett például az, hogy meg tudj szólalni, tudj beszélgetést kezdeményezni angol nyelven, élesben is.

Ez egy elég biztos módszere annak, hogy valaki az önbizalmát, vagy a meglévő képességeit továbbfejlessze. A klubon az elmúlt félév során két amerikai hallgató társaságában gyakorolhattuk mindezt, akik nagyon segítőkésznek bizonyultak, és rögtön felvették a műhely ritmusát. De nemrég például egy keresztyén ír misszionárius tartott fejlesztéssel egybekötött teadélutánt nálunk.

Igazából reforomosnak lenni már csak azért is jó, mert igyekszünk figyelni egymásra. Persze ennek megvalósulása sok mindentől függ, de úgy gondolom, legfőképpen tőlünk. Az a jó, hogy itt, a közösségben, ebben is sokat fejlődhetünk nap, mint nap. A lehetőség adott, csak meg kell ragadni, ami számunkra fontos és utána a RefoRom lendülete visz magával!

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content