Rostás Gusztáv: Olyanok vagyunk, mint egy nagy család

By 2020-03-31aktuális

Számomra a RefoRom jelenti „A” kollégiumot. Ezt az intézményt azoknak ajánlom, akik szeretnének erősödni cigány identitásukban. A RefoRom egy olyan hely, ahol a nem roma és a roma hallgatók egy mikroközösségben, együtt élhetik mindennapjaikat.

Számomra a Budapesti Református Cigány Szakkollégium nagyon sok pluszt adott. Nagyon szegény cigány családból származom, ahol nem mindennaposak az olyan alapvető dolgok, mint például a magam körüli rendrakás, a mellékhelyiség rendeltetésszerű használata, de ez a kollégium lehetőséget adott ezen dolgok pótlására.

Ha az egyetemen valamilyen tárgyból korrepetálásra szorulsz, akkor a kollégium lehetőséget biztosít ennek megvalósításához. Nekem nagyon nagy segítség volt, mert ha nem lett volna, akkor nem bírtam volna sikeres szigorlatot tenni az adott tárgyból. Az egyetemen a könyvek nagyon költségesek és a kollégium segít e költségek finanszírozásában is. Ez a hely azoknak a hallgatóknak is segít, akik nehezen tudnak alkalmazkodni a városi körülményekhez. A vezetőség nagyon türelmes a hallgatókkal, és szinte minden felmerülő kérdésre választ tudnak adni, vagy segíteni a problémákban.

Olyanok vagyunk, mint egy nagy család: ha valaki vizsgázni megy, akkor együtt izgulnak vele. Számomra a szakkollégium nagyon sok lehetőséget, élményt, barátokat adott az elmúlt évek során. Ezt a helyet csak ajánlani tudom azoknak a hallgatóknak, akik egy olyan közösségben akarják eltölteni egyetemi éveiket, ahol tényleg otthon érezhetik magukat.

Szöveg: Rostás Gusztáv

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content