Beri Amália: A hitem akkor erősödött meg, amikor a RefoRomba költöztem

By 2020-04-21aktuális

Miért fontos számomra a hit? Amikor megkérdezik tőlem, azt szoktam válaszolni, mert Isten az egyetlen, akiben megbízhatok és mindent elmondhatok neki. Hiszen ő mindent tud és mindent lát!

Az én hitem akkor erősödött meg, amikor a RefoRomba költöztem. Azelőtt úgy éreztem, hogy van Isten, de még sincs – hiába imádkoztam, olyan volt, mint ha magamban beszéltem volna, és nem éreztem, hogy mellettem lett van. Amikor azonban a hitem megerősödött, akkor éreztem, hogy velem van, mert addig még kételkedtem benne nem éreztem semmit. Amikor találkoztam vele, ültem és hallottam, ahogy megszólít: „Ne sírj, itt vagyok.”

Akkor éreztem, hogy megerősödött a hitem. Ahogyan néztem ki az ablakon, látva a fákról lehulló leveleket, azon gondolkodtam, hogy ha ő nincs, mi se vagyunk. Korábban soha nem olvastam Bibliát, de amikor megtörtént ez a csoda, elkezdtem forgatni – viszont attól féltem, hogy ez a hit, amit érzek, el fog múlni és akkor nem fogom megint érezni őt.

A RefoRomban minden hétfőn este áhítaton veszünk részt. Örülök neki, hogy vannak olyan programok a szakkollégiumban, melyek lehetőséget adnak arra, hogy együtt imádkozhassunk. Sok mindent mondhatnék Istenről, felsorolhatnám, hogy miért jó, de most egy szóval teszem azt: Ő a mindenség. Ő a Teremtő, akiben nem csak egyszer kell hinni, hanem egész életünkben, mert csak Ő általa lehetünk valakik. Ha ő azt akarja, hogy szegény maradjak, akkor az leszek, mert mindig lesz valami, ami nem engedi, hogy több legyen. De ha ő azt akarja, hogy jusson minden jóból, akkor ki fog jutni minden jóból, mert, ahogyan a mondás is tartja: ember tervez, Isten végez.

Szöveg: Beri Amália

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content