Dányi Amarillisz: Jó, ha távol az otthontól távol új családra találhatunk

By 2020-04-21aktuális

Amikor felvételiztem a kívánt egyetemre, még titok volt számomra, hol is fogom eltölteni az egyetemi éveimet.

Igyekeztem mindent megtenni, hogy megfeleljen minden szempontból. Fél év alatt összesen három helyen éltem, nem volt megfelelő egyik sem. Aztán kaptam egy remek lehetőséget: felvételizhettem a RefoRomba (Budapesti Református Cigány Szakkollégium). A jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel sajnos nem sikerült egyetlen napot sem eltölteni a kollégiumban, de volt szerencsém körbe járni. Nagyon hangulatos, családias és barátságos minden szeglete.

A szakkollégium rengeteg lehetőséget nyújt számunkra. Ott az ösztöndíj program, a különféle műhelyek, külföldi utakon és persze nyári táborokban is részt vehetünk. Azért ajánlom a leendő budapesti egyetemistáknak a RefoRomot, szakkollégiumot mert az itt töltött idő alatt rengeteg új ismeretre tehetnek szert, sok új kapu nyílik meg előttük, ha igazán szorgalmasak. Ha az a cél, hogy karriert építsenek, biztos vagyok benne, hogy a RefoRom az a kollégium, amelyben 100%-osan megbízhat.

Ha majd vége lesz ennek a világméretű járványnak, nagyon remélem, hogy nekem is lesz lehetőségem több időt tölteni a hallgatókkal, és közeli barátságot kialakítani velük. Jó, hogyha az ember, távol a családjától és az otthonától egy idegen helyen új családra és új otthonra talál.

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content