Molnár Angelika: Nagyon szeretem a RefoRomban, hogy rendkívül elfogadó, és ahol tud, segít

By 2020-04-14aktuális

Hogy mi számomra a RefoRom? Egy támogató, baráti közösség, családias légkörrel – tekintve, hogy ez nem egy több száz fő befogadására képes kollégium, mint az egyetemi kollégiumok nagy része, hanem egy jóval kisebb, korszerűen bútorozott, 2-3 fős szobákkal ellátott, barátságos épület. Már az első alkalommal, mikor itt jártam, szimpatikussá vált. Családi ház hangulatát kelti az aranyos kertjével, a családi házak szomszédságában.

A kollégium rengeteg lehetőséget biztosít a nyugodt és hatékony tanulásra, így például van tanulószoba, ahol rengeteg könyv is segíti a különböző szakokon tanuló hallgatók előrehaladását és fejlődését, de akár szórakoztató, unaloműző olvasmányokat is választhat itt magának az ember. A számítógép terem nagyon hasznos az olyan tanulók számára, akiknek nem áll módjukban saját laptopot vásárolni maguknak, de szükségük van rá kutatásaikhoz, a beadandóik elkészítéséhez, szakdolgozatíráshoz, vagy egyszerűen böngészéshez, szeretteikkel, barátaikkal való kapcsolattartáshoz.

Emellett a kollégium lehetőséget ad, segítséget nyújt lakói számára az egészséges életmód fenntartásában is, hiszen egy nagyon jól, korszerű gépekkel felszerelt edzőterem is tartozik az épülethez, amit a kollégisták térítésmentesen használatba vehetnek, amikor csak akarnak.

De nem (csak) az épület modern felszereltsége teszi fantasztikussá az itt élést, a jó hangulathoz és vidámsághoz sokkal inkább a kollégium közössége ad hozzá. Nagyon sokat számít, hogy itt tényleg mindenki ismer mindenkit, és még a kollégium vezetőségével is olyan közvetlen a viszony, hogy bármikor odamehet hozzájuk bárki, ha valamivel kapcsolatban segítségre van szüksége. Nagyon szeretem a RefoRomban, hogy rendkívül elfogadó, és ahol tud, segít.

Az egyik legnagyobb segítség a szakkollégiumi kötelezettségek teljesítése fejében az ingyenes kollégiumi lakhatás, illetve az ezen felül kapott ösztöndíj. Ez hatalmas segítség egy hátrányos helyzetű, egyetemista, roma fiatalnak a mindennapokban, különösképp a fővárosban.

Az egyetemisták számára fontos szempont lehet, hogy a kollégium angol nyelvvizsga felkészítést biztosít heti másfél órás különórák formájában, ami egyéb esetben anyagilag rendkívül megterhelő lenne egy diák számára.

Emellett a RefoRom nagyon jó kapcsolatépítési és személyiségfejlesztési lehetőségeket nyújt diákjai számára. Heti rendszerességgel vannak különböző műhelyek, ahol a reforomosok érdeklődésüknek megfelelő foglalkozásokon vehetnek részt és bővíthetik tudásukat, ismereteiket. Ezek egyike az identitás műhely, amely segít a roma fiatalok számára megerősíteni, illetve megőrizni identitástudatukat, és többet megtudni a roma kultúráról, hagyományokról.

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content