Mennyit számít a nyelvi képzés a RefoRomban?

By 2019-08-12aktuális

Sokat, sőt még annál is többet – derült ki a hallgatóktól kapott visszajelzésekből.

Évente több ezer diploma “ragad bent” az egyetemeken nyelvvizsga hiánya miatt, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium pedig megalakulása óta azért küzd, hogy hallgatóinak ne kelljen ilyen problémával szembesülniuk.

Az elmúlt tanévben Sebestyén Marianna angoltanárként csatlakozott az intézményhez, akivel a szakkollégisták személyre szabottan készülhetnek fel a nyelvvizsgára.

“Többeknek sikerült nyelvvizsgát szerezniük idén” – mondta Marianna az elmúlt időszak tapasztalatairól. “Aztán ott van az út, amit együtt teszünk meg a cél elérése érdekében. De akik sikerrel vették az akadályokat, ők is szívesen fordulnak hozzám tanácsért – egyik hallgatónk például külföldi konferencián tartott előadást.”

Hála Istennek sok reforomos gazdagodott sikerélményekkel az óráknak köszönhetően. “Egyiküknek angolul kellett felvennie egy tárgyat az egyetemen, mellyel az első félévben nehézségekbe ütközött – év végére viszont két érdemjegyet tudott javítani. Aztán egy újabb hallgató a nyakamba ugorva köszönte meg, hogy ötösre vizsgázott egy szintén kötelezően angol nyelvű tárgyból. Ezek a pillanatok hihetetlenül motiválóak számomra” – tette hozzá a tanárnő.

Az órák jelentette versenyelőnyt nemrég egy egyhetes, intenzív nyelvi táborral egészítettük ki, így nem meglepő, hogy a hallgatók nagy része milyen választ adott arra a kérdésre, hogy miben nyújt számára leginkább segítséget a RefoRom:

“A nyelvvizsgára való készülésben és támogatásban tapasztaltam ebben az évben leginkább a szakkollégium segítségnyújtását.”

“Ebben az évben a szakkollégium közelebb vitt a nyelvvizsga megszerzéséhez.”

“A szellemi támogatás mellett sok olyan fontos és meghatározó dolog van, amiért csakis hálás lehetek. Gondolok ezalatt az ingyenes angol nyelvi képzésre, amely hatalmas segítség számomra így nyelvvizsga előtt.”

“Az egyéni angol óráknak és a RefoRom által biztosított anyanyelvű oktatómnak köszönhetően sokat fejlődött angoltudásom.”

“A RefoRom óriási terhet vett le a vállaimról azzal, hogy nyelvtanárt biztosított számomra. Ennek köszönhetően sikerült megszereznem a középfokú nyelvvizsgát angolból.”

“Azt hiszem, ha nem lett volna a RefoRom támogatása (egyéni angol nyelvtanár igény szerinti óraadással, plusz heti egyszeri anyanyelvi tanárral való nyelvgyakorlás biztosítása), akkor még nehezebb lett volna a diploma, és az ahhoz szükséges nyelvvizsga megszerzése – nagyon hálás vagyok érte.”

“Hatalmas segítség volt nekem, hogy a szakkollégium idén nekem is biztosított angol anyanyelvi tanárt, akivel heti másfél órában tudtam készülni a közelgő angol nyelvi alapvizsgára.”

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content