Flóra Ella: A RefoRomban egyaránt gyakorolhatom a hitem és az identitásom

By 2020-04-21Egyéb

Nem régóta vagyok bentlakó hallgatója a Budapesti Református Cigány Szakkollégiumnak, de elmondhatom, ez alatt a kis idő alatt sok minden történt velem, amióta e közösség része lehetek. Sok pozitív dolog ért engem, s emiatt még inkább be tudtam illeszkedni a közösségbe.

A felsőoktatás számomra egy ugródeszka a többségi társadalom felé, ahol képviselni tudom népemet, a cigányokat, illetve meg tudom mutatni, hogy mi, cigányok képesek vagyunk a kiemelkedésre. Úgy gondolom, hogy mindebben sok segítséget nyújthat a szakkollégium.

Azért szeretek a RefoRom tagja lenni, mert fontos számomra, hogy részese lehessek egy jó közösségnek, ahol mind a hitemet, mind az identitásomat gyakorolhatom, ápolhatom, s ez itt mind megvan. A kollégium által több cigány fiatalt megismerhettem, akik példák és segítő társak számomra.

Jelentkezz szakkollégistának, ha egy testvéri közösségben szeretnél lakni, és, ha olyan embereket szeretnél megismerni, akikkel lesz időd arra, hogy elmélyüljön a kapcsolatod. Azért is szeretem a RefoRomot, mert amikor ideköltöztem, akkor egy igazi családra tehettem szert, s úgy érzem, hogy a kollégium biztonságot és otthont teremt számunkra.

Számos cigánysággal kapcsolatos programunk van, például az identitáskutató műhelyünk, ahol híres cigány emberekről beszélgetünk, táncot és zenét tanulunk, s egyre mélyebbre evezünk a kultúrában. De e mellett ott van még a médiaműhely, az angol társalgás műhely, s a kedvencem, a bibliaműhely, ami mindig tökéletes alkalom a lelki feltöltődésre. S emellett mind olyan területekbe tudunk belekukkantani, amikbe egyébként az egyetemi tanulmányaink során nem lenne lehetőséged.

Szoktunk különböző közösségfejlesztő programokat szervezni magunknak, mint bográcsozás, kézműveskedés, jótékonysági ajándékkészítés, és ezáltal is építjük a közösséget.

Azért jelentkezz a szakkollégiumba, mert itt rengeteg szakmai segítséget fogsz kapni, mert lesz mindig valaki, aki támogat, és segít abban, hogy szakmailag elmélyülj a vágyott ismeretekben. Ha egy tárgy teljesítésével meggyűlik a bajod, az sem probléma. Itt biztosan tudnak erre is megoldást találni!

Szöveg: Flóra Ella

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content