Lakatos Gergő: A RefoRom a kollégium célja egy színes, minden szempontból inkluzív közösség kialakítása

By 2020-04-21aktuális

2020 február végén jelentkeztem a szakkollégiumba. Azért esett a választásom erre a kollégiumra, mert ugyebár biztos lakhatást nyújt, másrészt – roma szakkollégium lévén – bensőségesebb hangulatot tud nyújtani.

Én ezt már az első találkozásunkkor megtapasztaltam, amikor a felvételin vettem részt. Az emberek már legelső alkalommal kedvesek, befogadóak és segítőkészek voltak. Számíthattam rájuk a kérdéseimmel és a felvételivel, beköltözéssel kapcsolatban, habár még nem volt lehetőségem a beköltözésre bizonyos okok miatt.

A szakkollégium több szempontból is kielégítheti a felsőoktatásban résztvevők igényeit. Van, akit a jelentős összegű ösztöndíj vonz, van, aki a lakhatást nem tudja másképp megoldani, vagy szimplán szociális élményeit szeretné sokszorosítani, és Istennel való kapcsolatát kialakítani, mélyíteni.

Én, habár még nem vagyok gyakorlatilag is bentlakó, nyugodt lelkiismerettel ajánlom a szakkollégiumot roma és nem roma hallgatóknak egyaránt, hiszen a kollégium célja egy színes, minden szempontból inkluzív közösség kialakítása. A kollégium szellemileg és fizikailag is igényes, megbízható, illetve családias.

Aki felsőoktatásban tervez tanulni Budapesten, de bármiféle aggálya van a lakhatását, megélhetését illetően, annak ajánlom figyelmébe a RefoRomot, a Budapesti Református Cigány Szakkollégiumot. Hiszen a fentebb említett igények mellett itt oldott, baráti közösség részese lehet egyetemi évei során.

Szöveg: Lakatos Gergő

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content