Nagy Richárd Tihamér: A Reforom segített megérteni, hogy az elfogadás hiánya leggyakrabban az ismeretek hiányából ered

By 2020-04-21aktuális

Rengeteg pozitív élményekkel gazdagodtam az elmúlt egy évben. Az itt töltött idő alatt a kollégium nem csak otthont nyújtott számomra, hanem egy olyan motiváló/segítőkész közeget is, amely nagy segítség volt az egyetemi akadályok megugrásában.

Sok területen tudtam fejleszteni a készségeimet. Mint például angoltudásom fejlesztése az angolműhelyen, ahol anyanyelven beszélő amerikai diákokkal is lehetet társalogni. De megemlíteném a bibliaműhelyeket is ahol családias hangulatban tudtunk elmerülni a Szentírás egyes részeinek értelmezésében. Megemlíteném az identitásműhelyt is, ahol egy elismert roma művész segítségével nyerhettünk betekintést a roma kultúrába.

Ezeken a műhelyeken nagyon kellemesen telt az idő. Például közös zenéléssel/énekéssel, vagy szimpla együttléttel. A szobatársaim etiópiaiak, akik rendkívül okosak, és mindig segítőkészek voltak. Ha esetleg olyan problémába ütköztem, amely nehézséget okozott mindig készen álltak a segítségemre. Csak angolul tudtunk egymással kommunikálni, így a RefoRom az angol nyelvi készségemben is sokat segített.

A szakkollégium emellett sok extra dolgot is nyújtott számomra, amely más kollégium nem hiszem hogy tudott volna. Ilyen például az ingyenes nyomtatás, számitógépterem használata, sportolási lehetőségek (saját fitneszterem), mosó/szárítógépek, jól felszerelt konyha. Továbbá az életem alappillére a hit és ezen a téren sokat segít a kollégium saját lelkésze hitem mélyebb megélésében, illetve gyakorlásában. Büszkének kell lenni a hagyományinkra, kultúránkra és értékeinkre. A Reforom segített megérteni, hogy az elfogadás hiánya leggyakrabban az ismeretek hiányából ered.

Szöveg: Nagy Richárd Tihamér

Kövess minket Facebookon!

Instagramon is ott vagyunk!

Skip to content